Splošni pogoji poslovanja

Tjaša Žibert Savković
Ljubljanska cesta 4f
1241 Kamnik
Davčna številka: 71574417

 

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.tjasazibertsavkovic so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Kupec se zavezuje, da je seznanjen in se strinja s spodnjimi pogoji poslovanja. Naročilo kupca ima enako vrednost kot pogodba in s tem zavezuje prodajalca in kupca, da izpolnita svoje obveznosti.

Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih podjetja in bo dostopno kupcu oziroma potrošniku.

 Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu podal naslednje informacije:

 • Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra).
 • Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in nemoteno komunikacijo (e-naslov in telefon).
 • Pomembne značilnosti blaga in storitev.
 • Dostopnost izdelkov.
 • Jasno navedene cene.
 • Način in možnost plačila.
 • Pojasnjen postopek ob pritožbi.

NAČIN DOSTAVE

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo ob naročilu. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje, v roku 15 dni, prevzamete na najbližji Pošti Slovenije.

Vsa naročila sprejeta do 12.00 ure med delovnimi dnevi gredo v izvedbo še isti dan (v kolikor je izdelek na zalogi). Po prejetem plačilu in če je izdelek na zalogi, ga lahko na vaš naslov pričakujete v 3 delovnih dneh.

Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas prosim obvestite na tjasazibertsavkovic@gmail.com ali nas pokličite na telefon 070 850 016 in za vas se bomo potrudili, da boste blago čim prej prejeli.

V primeru prednaročila izdelke odpošljemo takoj ob izidu.

POŠTNINA

V kolikor v trgovini ne poteka akcija »BREZPLAČNA DOSTAVA« ali niste kupili izdelka, pri katerem je navedena brezplačna dostava, strošek dostave v vrednosti ….. EUR plača kupec.

Ti pogoji veljajo le za dostavo v Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo zaračunali dejanske stroške poštnine po ceniku dostavnega servisa.

PLAČILNI POGOJI

V našem podjetju omogočamo nakup »Plačilo po predračunu«. Ko boste oddali naročilo, vam bomo na e-naslov poslali predračun in ko bo le-ta plačan, bodo naročeni artikli odposlani. Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago v celoti v lasti podjetja.

CENE IN POPUSTI

Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo 5% oz. 22% davek na dodano vrednost.

Redna cena je cena, po kateri se artikel prodaja na naši spletni strani v obdobju 6. mesecev po izidu knjige.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene ter pravico do napake pri objavi cene.

Cena za prednaročila velja za izdelke, naročene in plačane do konca prednaročniške akcije (datum zaključka je naveden pod izdelkom).

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti naše podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona (stroški neposrednega vračila blaga). V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

43.d člen ZVPot (Uradni list 38/2014)

Podjetje vrne plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil.

Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Kupec v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupec ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

Kupec z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ne prevzema nobenih obveznosti, razen obveznosti iz tega člena ter četrtega odstavka 43.d člena in 43.e člena tega zakona.«.

REKLAMACIJA

Zavezujemo se, da bomo obravnavali vse reklamacije, ki jih bomo prejeli pisno po pošti oziroma po elektronski pošti na e-naslov tjasazibertsavkovic@gmail.com v roku 15 dni po prejemu naročenega blaga.

Za stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Potrošnik lahko po lastni izbiri izbere:

 • Odpravo napake.
 • Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako.
 • Zamenjavo blaga.
 • Vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora kupec prodajalcu v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

Pridržujemo si pravico do presojanja o upravičenosti do reklamacije. Stranki bosta vse medsebojne spore reševali sporazumno. V kolikor se tega spora ne bo dalo rešiti sporazumno, bo ta spor reševalo Okrajno sodišče v Kamniku.

OSEBNI PODATKI

Kupec dovoli, da naše podjetje vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Podatke, ki jih naše podjetje pridobi od kupca, uporablja izključno za interne namene podjetja ali izvedbo naročila. S podatki bomo ravnali izključno v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004, 94/2007). Podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim osebam.

Za namene neposrednega trženja lahko naše podjetje uporablja le naslednje osebne podatke, ki jih je zbralo v skladu s prejšnjim odstavkom: osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, telefonsko številko in elektronsko pošto.