Ponatis 15.3.2024: Otroška igra: Kartice Čarobni svet čustev za lažje prepoznavanje čustev in čustvenih stanj otroka

29.00

Kartice bodo odposlane po 15.3.2024 zaradi ponovnega ponatiska kartic!

Kartice ČAROBNI SVET ČUSTEV so orodje, s katerim boste svojemu otroku približali čustva ter čustvena stanja in mu jih pomagali razumeti. Ozavestil bo, katero čustvo oz. stanje v določenem trenutku čuti in kako si lahko pomaga, da ga lažje predela.
Kategorija:

Kartice bodo odposlane po 15.3.2024 zaradi ponovnega ponatiska kartic!

Kartice ČAROBNI SVET ČUSTEV so orodje, s katerim boste svojemu otroku preko igre približali čustva  ter čustvena stanja in mu jih pomagali razumeti. Ozavestil bo, katero čustvo oz. stanje v določenem trenutku čuti in kako si lahko pomaga, da ga lažje predela.
  • Ker je tempo našega življenja vedno bolj hiter sem prišla do ideje kako otrokom preko igre približati čustva. S karticami se boste lahko z otrokom pogovarjali, igrali in zabavali. Obenem pa segli globoko v globine otrokovih čustev.
  • Ker današnja družba od otrok zahteva vedno več je zelo pomembno, da otroci znajo preko igre izraziti svoja čustva.
  • Ker pa vem, da nima vsak možnosti doma govoriti o svojih mislih in občutkih, sem kreirala te kartice prav s tem namenom, da bodo otroci lahko tudi sami sprostili in spoznali svoja čustva preko igre.
Velikokrat otroci ne dobijo priložnosti in časa, da so slišani. Zato te neprijetni občutki v njih rastejo, kar jih lahko privede do tesnobnosti in stresa. Le ti pa so prvi znanilci depresije.

 

Igra vsebuje:
- 35 kartic o čustvih,
- na vsaki kartici je opisano po 1 čustvo,
- zadaj so vprašanja in vaje za otroke,
- preko zabavnih vaj in vprašanj otrok še dodatno spoznava svoja čustva na zabaven način,
- igro lahko igrate vsi člani družine - vsak izvleče po eno karto, odgovori na vprašanje in izvede vajo.

 

Preko kartic se bo spoznal s širokim spektrom čustev in stanj, znal jih bo občutiti in vedel bo, kaj v danem trenutku potrebuje. Če otrok zna začutiti in predelovati svoja čustva ter ob tem ve, kako jih najlažje predela in kaj želi, je to njegova najboljša popotnica v življenju.