Akcija!

PONATIS: PAKET 1: KNJIGA Čarobni svet čustev (+ gratis plakat) in Kartice Čarobni svet čustev

45.00

Paket bo odposlan po 31.3.2023 zaradi ponovnega ponatiska paketa!

  • Knjiga ČAROBNI SVET ČUSTEV preko kratkih zgodbic otroku predstavi širok spekter čustev, ki jih občutimo v vsakdanjem življenju. S pomočjo plakata, ki ga lahko namestite v otrokovo sobo, ima otrok skozi cel dan na voljo izdelek, s katerega lahko razbere širok spekter čustev, ozavesti, česa si želi, ko občuti določeno čustvo, na koncu pa si, kakorkoli se že počuti, preko sličic ponovi, da je vreden, da je še vedno dober prijatelj … Na plakatu je tudi čarobni dih, s katerim se lahko pomiri ali pa le igra.  S to tehniko otrok spozna, da lahko preko dihanja regulira svoje počutje. S pomočjo vaj in vprašanj, ki so pod vsako zgodbico, se boste tudi vi oziroma celotna družina povezali in skupaj ozavestili, kaj se skriva pri določenem čustvu. S tem boste zgradili most med vami in celotno vašo družino.
  • Kartice ČAROBNI SVET ČUSTEV so orodje, s katerim boste svojemu otroku preko igre približali čustva  ter čustvena stanja in mu jih pomagali razumeti. Ozavestil bo, katero čustvo oz. stanje v določenem trenutku čuti in kako si lahko pomaga, da ga lažje predela.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Paket bo odposlan po 31.3.2023 zaradi ponovnega ponatiska paketa!

Knjiga Čarobni svet čustev preko kratkih zgodbic otroku predstavi širok spekter čustev, ki jih občutimo v vsakdanjem življenju. S pomočjo plakata, ki ga lahko namestite v otrokovo sobo, ima otrok skozi cel dan na voljo izdelek, s katerega lahko razbere širok spekter čustev, ozavesti, česa si želi, ko občuti določeno čustvo, na koncu pa si, kakorkoli se že počuti, preko sličic ponovi, da je vreden, da je še vedno dober prijatelj … Na plakatu je tudi čarobni dih, s katerim se lahko pomiri ali pa le igra.  S to tehniko otrok spozna, da lahko preko dihanja regulira svoje počutje. S pomočjo vaj in vprašanj, ki so pod vsako zgodbico, se boste tudi vi oziroma celotna družina povezali in skupaj ozavestili, kaj se skriva pri določenem čustvu. S tem boste zgradili most med vami in celotno vašo družino.

Seveda je zaželeno, da plakat predelujete skupaj z otrokom (eno čustvo prebirate več dni), ko je otrok v umirjenem stanju. Le tako mu bo uspelo čustva ozavestiti in kasneje to tudi uporabiti, ko bo sam občutil določeno čustvo.

Kartice ČAROBNI SVET ČUSTEV so orodje, s katerim boste svojemu otroku preko igre približali čustva  ter čustvena stanja in mu jih pomagali razumeti. Ozavestil bo, katero čustvo oz. stanje v določenem trenutku čuti in kako si lahko pomaga, da ga lažje predela.
  • Ker je tempo našega življenja vedno bolj hiter sem prišla do ideje kako otrokom preko igre približati čustva. S karticami se boste lahko z otrokom pogovarjali, igrali in zabavali. Obenem pa segli globoko v globine otrokovih čustev.
  • Ker današnja družba od otrok zahteva vedno več je zelo pomembno, da otroci znajo preko igre izraziti svoja čustva.
  • Ker pa vem, da nima vsak možnosti doma govoriti o svojih mislih in občutkih, sem kreirala te kartice prav s tem namenom, da bodo otroci lahko tudi sami sprostili in spoznali svoja čustva preko igre.
Velikokrat otroci ne dobijo priložnosti in časa, da so slišani. Zato te neprijetni občutki v njih rastejo, kar jih lahko privede do tesnobnosti in stresa. Le ti pa so prvi znanilci depresije.

 

Igra vsebuje:
– 35 kartic o čustvih,
– na vsaki kartici je opisano po 1 čustvo,
– zadaj so vprašanja in vaje za otroke,
– preko zabavnih vaj in vprašanj otrok še dodatno spoznava svoja čustva na zabaven način,
– igro lahko igrate vsi člani družine – vsak izvleče po eno karto, odgovori na vprašanje in izvede vajo.
Preko kartic se bo spoznal s širokim spektrom čustev in stanj, znal jih bo občutiti in vedel bo, kaj v danem trenutku potrebuje. Če otrok zna začutiti in predelovati svoja čustva ter ob tem ve, kako jih najlažje predela in kaj želi, je to njegova najboljša popotnica v življenju.